Yerel Finansal Raporlama Çerçevesi ve Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı: Bir Literatür İncelemesi (2016 - 2017)

Yazarlar

  • Can Öztürk Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ankara, Türkiye

Anahtar Kelimeler:

BOBİ FRS- YFRÇ- Türkiye- Finansal Raporlama- Literatür İncelemesi

Özet

Türkiye’de finansal raporlama Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından bağımsız denetim ve kamuya hesap verme yükümlülüğü kavramları çerçevesinde düzenlenir. Finansal raporlama amacıyla, bağımsız denetime tabi olup kamuya hesap verme yükümlülüğü bulunan işletmeler Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ile uyumlu Türkiye Finansal Raporlama Standartlarına (TFRS) tabidirler. Ancak, bağımsız denetime tabi olup kamuya hesap verme yükümlülüğü bulunmayan işletmeler için TFRS’yi veya Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardını (BOBİ FRS) kullanmaları yönünde iki seçenek bulunmaktadır. Bu çalışma, yakın zaman önce yayınlanan BOBİ FRS ve ondan önceki taslağı olan Yerel Finansal Raporlama Çerçevesi (YFRÇ) üzerine hakemli dergilerde yayınlanan makalelere ilişkin bir literatür incelemesine odaklanmıştır ve gelecekteki araştırmalar için öneriler sunmaktadır.

İndir

Yayınlanmış

13-06-2021

Nasıl Atıf Yapılır

Öztürk, C. (2021). Yerel Finansal Raporlama Çerçevesi ve Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı: Bir Literatür İncelemesi (2016 - 2017). İşletme Araştırmaları Dergisi, 10(1), 763–791. Geliş tarihi gönderen https://isarder.org/index.php/isarder/article/view/545

Sayı

Bölüm

Makaleler